Midsommarhelgen 2011

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2011-06-28 » 16:59:46
Nu har jag varit med och firat midsommar ute i stugan. Det var hur många som helst att hålla reda på. Men kul var det, alla skulle klappa och leka med mig hela dagen.
Husse var tvungen att visa midsommarstången..men vart tog människorna vägen?



Kubb är kul. Klart att man måste vara med och hjälpa till.. hm, varför gillar de inte att man hämtar pinnarna. Förstår nog inte riktigt på mig det spelet..



Nåja, jag får väl hålla koll så att de följer reglerna, annars får jag rycka in och hjälpa till.



Tur att Lufsen var med så jag hade någon att leka med, men han var lite svår att få igång..



Dagen efter så fick jag en ny frisbee, den var kul att leka med
Absolut favoritleksaken den här helgen..


Oj, kasta om och om igen, roligaste är när jag klarar att ta den i farten..



Suck var trött efter helgen, sov en hel dag. Men kul var det.. Ses snart..Kram Indra

Bada - är det roligt

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2011-06-14 » 18:22:40

I dagarna två har jag varit med min Husse ute på Lidingö på jobb.. Vad händer sedan, jo, man måste bada.
Inte för att jag varit på Lidingö, men tror att Husse tyckte jag var smutsig..hm, men det var lite skönt, måste nog medge det. Husse var lite irriterad att bilderna blev suddiga, men vem vill stå still när man är blöt...







Långpromenad och bad

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2011-06-10 » 11:45:12
Idag har vi varit som vanligt på långpromenad. Ut på fälten och leta ankor i dikerna, konstigt, finns inga kvar, har jag möjligen skrämt bort alla.. suck.
Husse blev måttligt road när jag hittade något gott att rulla mig i skogen senare.. Var faktiskt lite bra för då blev det bad också.. älskar att bada..












Indra - vad betyder det

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2011-06-09 » 09:33:29

Enligt Wikipedia:

Indra
är en av de viktigaste gudarna i indisk mytologi. Han tillhör de så kallade vediska gudarna. I vedisk religion är Indra den klart viktigaste och mest populära guden. Detta syns bland annat i Rigveda där över 250 hymner är tillägnade honom, fler än till någon annan gud.

Indra var en krigargud som var den starkaste och den störste krigaren av alla och han hade bland annat förmågan att återuppliva krigare som fallit i strid. Han beskyddade människorna och gudarna från ondska och han höll demonerna i schack. Liksom många andra mäktiga gudar var även Indra ursprungligen en stormgud som förknippades med åskan och sades förgöra monster (i första hand Vritra) och färdas över himlen i en gyllene vagn, dragen av tiotusen hästar. Indra tillbads också som regngud. Han beskrivs som rödhårig och avbildas med antingen två eller fyra armar. Allt detta sammantaget gör att han troligen har samma mytologiska ursprung som Tor i nordisk mytologi (se indoeuropéer). Förutom dessa likheter med Tor som åskgud så hade Indra en klubba (vajra) som han framkallade blixtar med. Han framställs ofta ridande på en stor vit elefant (Airavata). Förutom dessa kännetecken som nämnts känns Indra igen på att han bär med sig en krok, en snäcka, ett svärd, en snara och en regnbåge.

Berättelsen om när Indra dräpte Vritra är central i den vediska skapelseberättelsen och religionen då Indra efter slaget organiserade gudavärlden, frigjorde solen och vattnet och separerade ljus från mörker. På så vis blev han även fruktbarhets- och skapelsegud. Att detta slag vanns av Indra har gjort honom till en hjälte bland folket och gudarna valde honom till kung över gudarna.

Indra höll till i sin himmel Svarga vars moln omger det heliga berget Meru, till Svarga kom alla krigare efter sin död. I Svarga härskade Indra tillsammans med sin hustru Indrani. Han förknippas också med gudomliga rusdrycken soma som han stärkte sig med inför strider.

Oj, vilken härlig helg i stugan

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Allmänt  |  Daterat - 2011-06-06 » 20:13:56
.

Dagen började med att vi fick besök av en älg..hm, vad tycker vi om det.. nåja..vad gör man, han fick göra det han skulle och sen stack han...




Sen fick husse för sig att jag skulle upp på en vadå.. en konstig sak som rör sig.. vad kallar han det, en studsmatta..hm, vad tycker man om det..




Men vad kul det var när husse kom upp och hoppade med mig..


Men fick liksom en kick.. hur kul som helst...men ska det inte var något nät omkring som gör att man inte ramlar av.. hallå...



Usch, det var jobbigt med studsmatta och allt vad som hände.. hittade en pinne istället att leka med..




Suck, helt slut efter dagens bravader.. älgar, studsmatta och allt annat..kan man bli annat än trött..